Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Στάσεις εργασίας σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ καθώς και κλείσιμο δρόμων λόγω Ομπάμα

Με… τεταμένα νεύρα θα υποδεχτούν αύριο οι Αθηναίοι τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα καθώς οι κλειστοί δρόμοι και οι προσαρμογές στην κυκλοφορία αναμένονται πολλές, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Οι ρυθμισεις θα αρχίσουν να τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από σήμερα το βράδυ ενώ αναμένονται αποκλεισμοί δρόμων αλλά και ολόκληρων περιοχών. 

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια συγχώνευσης υπηρεσιών της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ υπό τη σκέπη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Το «ημερολόγιο» των στάσεων εργασίας για αυτήν την εβδομάδα:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Από την έναρξη έως τις 10 το πρωί

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου: στάση εργασίας μόνο στον ηλεκτρικό, από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα

Θα κλείσουν δρόμοι

Αν και το οριστικό σχέδιο αναμένεται να εκπονηθεί τελευταία στιγμή, με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ’ όπου θα περάσει ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος ενώ θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής και την τελική κόκκινη ζώνη κυριολεκτικά να «αποστειρώνει» την περιοχή που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή περιλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου έως, την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο που θα επισκεφθεί για την ομιλία του, το ξενοδοχείο που θα καταλύσει.

Αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις κατά Ομπάμα:

  • Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).
  • Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».
  • Στις 6 μμ της Τρίτης, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).
  • Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές
  • Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 6.30 μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.
  • «Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που υποστηρίζει ότι «η παρουσία του αμερικανού προέδρου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».

Πριν προλάβουν οι Αθηναίοι να… συνέλθουν από το διήμερο του Ομπάμα σειρά έχουν οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, με τους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα να παραμένουν κλειστοί για ακόμη μια χρονιά. 

Πηγή: Έθνος

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου