Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σπούτνικ Festival 2016»: Ένα φεστιβάλ από νέους για νέους -κι όχι μόνο- ανοίγει απόψε τις πύλες του

Το «Σπούτνικ Festival 2016», ανοίγει απόψε τις πύλες του στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, φιλοδοξώντας «να δώσει βήμα σε νέους και νέες, καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους», αλλά και «να αποτελέσει σημείο συνάντησης νέων που σκέφτονται και δρουν συλλογικά, lgbtqi συλλογικοτήτων, συνεταιριστικών εγχειρημάτων και μεταναστευτικών ομάδων».

Για δυο μέρες, σήμερα και αύριο το περιοδικό «Σπούτνικ» έχει «στήσει» «μια γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, μία γιορτή της ριζοσπαστικής αριστεράς που προβάλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου»:

Καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτικές συζητήσεις θα εναλλάσσονται στο διήμερο, «επιδιώκοντας να αποτελέσουν πόλο έλξης του νεανικού και όχι μόνο κοινού».

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ έχουν ως κεντρικό θέμα το προσφυγικό που τιτλοφορείται «Δρόμοι που τέμνονται, λαοί που συναντιούνται».

Επίσης θα υπάρχουν ιστορικά αφιερώματα, θεατρική παράσταση, αθλητικές δραστηριότητες και διαφορετικές γεύσεις ανά τον κόσμο.

Οι πολιτικές συζητήσεις στοχεύουν να ανοίξουν την συζήτηση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, για την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η νεολαία σήμερα και τι μπορεί να κάνει για να την αλλάξει.

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρxει «Κοσμοδρόμιο» με πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις από την Ευρώπη και τον κόσμο, «Αλληλέγγυο Χωριό», απ’ την αλληλεγγύη για όλους, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Αττικής και συνεταιριστικά εγχειρήματα καθώς και το «Κόκκινο χωριό» από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».

Τέλος, το χώρο του Φεστιβάλ η μαθητική συλλογικότητα “Bloco Αριστερών Μαθητών” συνεχίζει την καμπάνια της «Φτιάξε ένα σακίδιο για έναν πρόσφυγα», συγκεντρώνοντας είδη ανάγκης για τα προσφυγόπουλα. Επίσης και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τις δικές τους δραστηριότητες στον παιδότοπο. Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

*Το περιοδικό «Σπούτνικ», ξεκίνησε να εκδίδεται μόλις πριν από έξι μήνες, θέλοντας «να εκφράσει νέους και νέες, να γίνει φιλόξενο «σπίτι» για νέους καλλιτέχνες. Ένα εγχείρημα από νέους για νέους, με ανοιχτούς ορίζοντες αλλά πολιτική τοποθέτηση, μάλλον “out of the box”. Με θέση αλλά χωρίς παρωπίδες. Με κριτική ματιά και σίγουρα “από τα αριστερά”».

Στην ίδια κατεύθυνση και φιλοσοφία, μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αθήνα, στο Μεταξουργείο, και ο πολυχώρος πολιτισμού του «Σπούτνικ».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA