ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι απάντησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το viral περιστατικό με τη σκάλα μετά την ήττα της ομάδας του

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε χθες viral λόγω της συμπεριφοράς του στο παρκέ, καθώς μετά το τέλος του αγώνα έγινε πρωταγωνιστής σε μία στιγμή έντασης με έναν εργαζόμενο στο γήπεδο που κλιμακώθηκε με τον Γιάννη να ρίχνει μια σκάλα. Μετά το τέλος του αγώνα αποφάσισε να μιλήσει και να εξηγήσει τι πραγματικά έγινε και τα πράγματα έγιναν τόσο τεταμένα.

Ο Αφροέλληνας άσος είπε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς είχα μια πολύ κακή βραδιά από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Μετά το παιχνίδι αποφάσισα να σουτάρω μερικές ελεύθερες βολές. Ο στόχος μου, κάθε φορά είναι να ευστοχήσω σε 10 συνεχόμενες. Εκείνη τη στιγμή ήμουν στις επτά και έλεγα ότι είχα άλλες τρεις ακόμα και θα έφευγα από το γήπεδο. Σέβομαι κάθε παίκτη. Ξέρω ότι ορισμένοι παίκτες δεν παίζουν τώρα, θέλουν να δουλέψουν επιπλέον, θέλουν να δουλέψουν για τις ικανότητές τους και άλλα πράγματα, και είπα ότι θα μπορούσαμε να σουτάρουμε μαζί».

Συνέχισε αναφερόμενος στο περιστατικό:

«Μου είπαν όχι, αυτό είναι το γήπεδο τους και ότι έπρεπε να φύγω. Τότε ήρθε και μου πήρε την μπάλα και έμεινα έκπληκτος. Νιώθω ότι ήταν πολύ αντιεπαγγελματικό. Δεν θα έπαιρνα ποτέ την μπάλα από έναν επαγγελματία αθλητή όταν προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Νιώθω ότι πληρωνόμαστε, ευτυχώς ή δυστυχώς αρκετά, για να κάνουμε μια δουλειά. Και η οποία είναι να γίνουμε καλύτεροι και να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κάποια στιγμή έχουμε κακές νύχτες όπως σήμερα».

Πρόσθεσε για το θέμα με τη σκάλα:

«Τους είπα, ‘μπορείτε παρακαλώ να μετακινήσετε τη σκάλα’; Και είπαν όχι. Είχα άλλες δύο βολές να σουτάρω. Μετά πήγα και έσπρωξα τη σκάλα και νομίζω ότι πιάστηκε στο δίχτυ και έπεσε. Και μετά επέστρεψα και τελείωσα τη ρουτίνα μου. Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου. Ξέρουν ότι ποτέ δεν προσπαθώ να δείξω ασέβεια σε κανέναν στο ΝΒΑ, στο προπονητικό επιτελείο και στην αντίπαλη ομάδα. Σέβομαι με τα καλύτερα λόγια τον οποιονδήποτε παίκτη ή όποτε σουτάρω και τελειώνω τη ρουτίνα μου, από την rookie μου χρονιά έως και τώρα, πάντα σφίγγω κάθε χέρι με τα ball boys και φροντίζω να τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κάνουν τη δουλειά τους κυνηγώντας μπάλες. Το κάνω για τα ball boys και τα ball girls στο Μιλγουόκι. Μας βοηθούν όταν σουτάρουμε και προσπαθώ να το κάνω και εκτός έδρας. Νιώθω ότι σήμερα ήταν απλώς ένα ατυχές γεγονός».

Και τελικά κατέληξε:

«Είμαστε επαγγελματίες αθλητές που προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Μπορείτε να πάτε να τον ρωτήσετε. Του πρότεινα να σουτάρει, ας σουτάραμε μαζί. Στο μεταξύ, δεν το καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ένα καλάθι ακριβώς πίσω μου. Και επέλεξε να έρθει να πάρει την μπάλα μου, να βάλει τον προπονητή του μπροστά μου και να μου κάνει bullying για να πάω στο άλλο καλάθι. Όπως, δεν πρόκειται να τσακωθώ με κάποιον. Έχω παιδιά τώρα, πρέπει να εξοικονομήσω τα χρήματά μου. Αν το βλέπετε αυτό ως ασέβεια, είναι δικό σας θέμα. Εγώ λέω ότι προσπαθεί να προστατεύσει το γήπεδο του. Εντάξει θα έπαιρνα άλλη μια μπάλα. Πήγα και ζήτησα άλλη μια μπάλα και προσπάθησα να έρθω να σουτάρω και έβαλαν μια σκάλα μπροστά μου γιατί προσπάθησαν να με διώξουν από το γήπεδο».

Γιάννης Τσιούλης

Share
Published by
Γιάννης Τσιούλης