ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρίσι 2024: Η Ιμάν Κελίφ προκρίθηκε στον τελικό της πυγμαχίας

Η Αλγερινή πυγμάχος, Ιμάν Κελίφ, η οποία βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο μιας «διαμάχης φύλου» κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας -66 κιλών, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο.

Η 25χρονη Αλγερινή, επικράτησε στον ημιτελικό της Ταϊλανδής, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, στα σημεία, μία νίκη που προέκυψε ομόφωνα από τους κριτές και θ΄αντιμετωπίσει στον τελικό, την Κινέζα, Λιού Γιανγκ.

Ενώ είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο τέλος του προημιτελικού, αυτήν την φορά, η Κελίφ πανηγύρισε την νίκη της πηδώντας από χαρά, πριν τρέξει να αγκαλιάσει αγαπημένα της πρόσωπα που ήταν στις κερκίδες.

«Είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό το νέο αποτέλεσμα», δήλωσε η Αλγερινή πυγμάχος στο beIN Sports αι πρόσθεσε: «Εδωσα ό,τι είχα. Εργασθήκαμε ως ομάδα για χρόνια και το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Η Κελίφ μπήκε στο ρινγκ γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές, ενώ σημαίες της Αλγερίας κυμάτιζαν στις τέσσερις γωνίες του Court Philippe-Chatrier και οι ιαχή «Ιμάν, Ιμάν» κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα και στους τρεις γύρους του αγώνα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA