ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ ανδρών μετά από τη συμφωνία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της μαζί του.

Διαδέχεται τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ, την οποία και θα προσπαθήσει να οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, αλλά και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Το συμβόλαιο του Bασίλη Σπανούλη με την ομοσπονδία είναι διετές και η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΚ αύριο Τρίτη (3/10) και ώρα 14.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλοθοσφαίρισης:

Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι προκλήσεις που υπάρχουν στο καλεντάρι για την Εθνική Ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου 2024 με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA