ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Ακόμη ένας μετανάστης εργάτης έχασε τη ζωή του, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ένας ακόμη μετανάστης εργάτης έχασε τη ζωή του στο Κατάρ, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο εργάτης εκτελούσε επισκευές στο θέρετρο που χρησιμοποιήθηκε ως προπονητική βάση για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Athletic.

Κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, πριν η Σαουδική Αραβία αποχωρήσει από τη διοργάνωση, η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της απαιτούσε διαπίστευση της FIFA, καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν υπό τη δικαιοδοσία της FIFA. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι εγκαταστάσεις αυτές αποτέλεσαν “έδρα” ενός τραγικού ατυχήματος που κόστισε τη ζωή ενός μετανάστη εργάτη.

Η κυβέρνηση του εμιράτου φέρεται να κράτησε το θέμα κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους, αποδεικνύοντας πόσο μικρή σημασία κι αξία έχει για τους ιθύνοντες της διοργάνωσης ο θάνατος ενός ανθρώπου. Έπειτα από τις αποκαλύψεις, οι αρμόδιες αρχές τόνισαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος που οδήγησαν σου θάνατο του εργάτη.

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς, όπως ονομάζεται η διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη σε δημόσιο δρόμο εντός του θέρετρου, δίπλα στον χώρο προπόνησης, και ότι το θέμα διερευνάται από την κυβέρνηση και όχι από την ίδια την Επιτροπή.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA