ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΓΓΑ: «Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν στο εθνικό πένθος»

Διευκρινιστική ανακοίνωση, μέσω της οποίας αποσαφηνίζεται, ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις, δεν εμπίπτουν στο τριήμερο εθνικό πένθος, που κηρύχθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, έδωσε σήμερα (15/6) στην δημοσιότητα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

    Κατά συνέπεια, ο προγραμματισμένος γι’ απόψε (21:15) τέταρτος τελικός της Α1 μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί κανονικά, με τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στ’ ανοικτά της Πύλου, όπως και η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Ιρλανδίας, για τα προκριματικά του EURO 2024 (16/6, 21:45, ΟΠΑΠ Arena).

    Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ, έχει ως εξής:

    «Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορά στην αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οπότε οι προγραμματισμένες στο τριήμερο αγωνιστικές εκδηλώσεις δύνανται να διεξαχθούν, εκτός αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει διαφορετικά. Αυτονόητη θεωρείται η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του πρόσφατου Ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου που έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη». (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA