ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό» η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον αποκλεισμό των Μπακς [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντίθετος με την έννοια της αποτυχίας στον αθλητισμό, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς (126-128) και τον αποκλεισμό τους από τα playoffs, από τους Μαϊάμι Χιτ.

Όπως τόνισε, κάθε χρονιά που δεν τελειώνει επιτυχημένα, είναι απλά το βήμα για την επόμενη επιτυχία.

Κι έφερε ως παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν:

«Ο Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε 6 πρωταθλήματα. Τα υπόλοιπα εννέα χρόνια ήταν αποτυχία; Είναι λάθος η ερώτηση. Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος. Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα».

Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση, ο Γιάννης είχε πει αρχικά:

«Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Εσύ, στη δουλειά σου, παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο; Οπότε, κάθε χρονιά που δεν παίρνεις προαγωγή, είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις για ένα στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, είναι ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά. Συγγνώμη δεν θέλω να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη στο παρακάτω video:

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA