Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή 6/11

Άστατος θα είναι αύριο Κυριακή ο καιρός, με τοπικές βροχές στα Δυτικά και πιθανώς στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί, αρχικά 3-4 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια στα νότια και ανατολικά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 20 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 5.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενώ τοπικών βροχών, κυρίως στη Θράκη. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 21 βαθμούς, αλλά στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Στα βόρεια όμως το βράδυ θα ενταθούν και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία από 12 ως 22 βαθμούς, αλλά στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια θα ενταθούν και θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια όμως θα ενισχυθούν βαθμιαία και θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά το βράδυ και 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 22 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε 6 με 7 μποφόρ.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου