Categories: ΕΛΛΑΔΑ

O ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών υπαλλήλων. Μετά την ανθοδέσμη στον Χρυσοχοϊδη.

Συζητήθηκε αρκετά χθες η χειρονομία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, να παραδώσει μια ανθοδέσμη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θέλοντας προφανώς να σχολιάσει συμβολικά το περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε μια άλλη ανθοδέσμη, την Κυριακή στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ως αποκορύφωμα της αστυνομοκρατίας που επικράτησε στην πόλη την 6η Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια,  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία κυρίου Σπίρτζη κατέθεσαν και τέσσερις (4) τροπολογίες στο Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». 

Τα θέματά τους: Διαγνωστικός έλεγχος Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Προσωπικού Καταστημάτων Κράτησης και Κρατουμένων / Διαμονή και Σίτιση Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας / Μεταφορά ασθενή σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας για εξέταση και χορήγηση γνωματεύσεων.

Το περισσότερο ενδιαφέρον βέβαια έχει η τέταρτη…

Θέμα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των  Καταστημάτων Κράτησης

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Με την προτεινόμενη διάταξη προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων  στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος.

Η έννοια της φράσης «μαστίγιο και καρότο» μόλις απογειώθηκε ή είναι ιδέα μας;

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή