Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σουλτς: Να μην αποκλίνει ο Τσίπρας από την κοινή πολιτική γραμμή της ΕΕ έναντι της Μόσχας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μην αποκλίνει από τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στη σημερινή του επίσκεψή του στη Μόσχα, που είναι προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι.

«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς», με την Αθήνα να «αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», ανέφερε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια αρκετών συζητήσεων, προσθέτοντας: «Θα πρέπει αυτή να είναι η βάση των ενεργειών του στη Μόσχα. Η ΕΕ αυτό αναμένει από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης ενός κράτους-μέλους της ΕΕ».

Ο Σουλτς άσκησε κριτική και στο ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:«Πιστεύω ότι είναι αντιπαραγωγικό να αναμιγνύουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε, συμμεριζόμενος την άποψη του Βερολίνου ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ήδη επιλυθεί νομικά και πολιτικά.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος