Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ λιθοβόλησε γυναίκα που καταδικάστηκε για μοιχεία

Στον δημόσιο λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας γυναίκας που καταδικάστηκε για μοιχεία, προχώρησε χθες η Αλ Σεμπάμπ στη νότια Σομαλία, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η Σεμπάμπ, η οποία διεξάγει επί χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας στο Κέρας της Αφρικής, θέλει να επιβάλει την κυριαρχία της στη χώρα και να εδραιώσει μια εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου της σαρίας.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, ο «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Αλ Σεμπάμπ στην Τζούμπα, στη νότια Σομαλία, δήλωσε ότι η γυναίκα που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό ήταν η 30χρονη Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, μητέρα οκτώ παιδιών, που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η πόλη Σάκοου απέχει 515 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της Αλ Σεμπάμπ.

Στο παρελθόν μέλη της Σεμπάμπ έχουν επιβάλει επανειλημμένως απάνθρωπες τιμωρίες για εγκλήματα: έχουν κόψει τα χέρια ανθρώπων που κατηγορούνταν για κλοπές και έχουν εκτελέσει δημόσια όσους «παραβίασαν» τον ισλαμικό νόμο.

Η γυναίκα ζούσε με τον σύζυγο της και τα παιδιά τους στο χωριό Hagar στην Τζούμπα, αλλά απάτησε τον άνδρα της όταν του είπε ότι θα ταξιδέψει στο Mogadishu για να επισκεφτεί τους συγγενείς της. Ο νόμιμος σύζυγος της ανακάλυψε ότι του είπε ψέματα και ότι είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά έναν άλλο άνδρα με τον οποίο συζούσε. «Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου χθες το απόγευμα.» δήλωσε ο Αμπντάλα. 

Ο «παράνομος» σύντροφος της εγκατέλειψε την χώρα, σύμφωνα με τον Αμπντάλα.

Πηγή

Μάρθα Φύλλου