ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

Στην Δικαιοσύνη στρέφονται κάτοικοι συνοικιών και δημοτικών ενοτήτων του Βόλου για να εξασφαλίσουν ότι δεν «θα πνιγούν» σε επόμενη νεροποντή από πλημμελή καθαρισμό των χειμάρρων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς, του χωριού στον Βόλο που παραμένει κομμένο στα δύο με συνέπεια να αναγκάζονται να περνούν με τα πόδια μέσα από το ποτάμι, με υπόμνημα που κατέθεσαν ζητούν σήμερα την παρέμβαση του εισαγγελέα Βόλου για να αναζητηθούν οι ευθύνες του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταστροφή των περιουσιών τους και των υποδομών της περιοχής τους από τις πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Οι κάτοικοι στο υπόμνημα που φέρει τουλάχιστον 70 υπογραφές, ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα «για την αναζήτηση ευθυνών των φυσικών προσώπων και υπηρεσιών που δεν προέβησαν ως όφειλαν στις αναγκαίες εκ μέρους ενέργειες για την αποφυγή αυτής της δεύτερης καταστροφής των περιουσιών μας…».

Καταγγέλλουν ακόμη, ότι οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αναύρου μετά την κακοκαιρία Daniel, αν και είχαν ενημερωθεί ότι είχε γεμίσει με φερτά υλικά, μεγάλες πέτρες και κορμούς δέντρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η γέφυρα, που βρισκόταν κάθετα στη ροή του ποταμιού συνδέοντας τις δυο γειτονιές του χωριού, παρέμενε μέσα στην κοίτη κατεστραμμένη, σε μεγάλα κομμάτια.

«Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι ζωές μας και αυτές των μελών των οικογενειών μας να τεθούν σε κίνδυνο και οι περιουσίες μας να υποστούν ανυπολόγιστες φθορές και καταστροφές για δεύτερη συνεχόμενη φορά» αναφέρουν. 

Οι κάτοικοι ζητούν να καθαριστεί το συντομότερο η κοίτη και να συντηρηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα «για να αποφευχθούν νέες καταστροφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε απώλεια ζωών».

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς σταμάτησαν τις περασμένες ημέρες συνεργεία που πήγαν να μπαζώσουν τον χείμαρρο, χωρίς στοιχειώδη μελέτη, για να αποκαταστήσουν πρόχειρα την οδική σύνδεση.

Μάλιστα, σε βάρος ενός από αυτούς χειροδίκησε ο Αχιλλέας Μπέος, παρουσία και αστυνομικών. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA