ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρανς γυναίκα στα «αζήτητα» του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη

Η σορός μίας τρανς γυναίκας που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα παραμένει στα «αζήτητα» του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οικογένειά της αρνήθηκε να την παραλάβει.

Ακτιβιστές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έφεραν το ζήτημα στη δημοσιότητα, για να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της γυναίκας δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τη σορό και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένα άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα

Με παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, δόθηκαν οι απαιτούμενες λύσεις.

Ο ίδιος ο κ. Ζέρβας αναμένεται να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ενώ θα δοθεί και ο ταφώνας.

Η κηδεία της τρανς γυναίκας αναμένεται να τελεστεί αύριο Τετάρτη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση της τρανς ακτιβίστριας, Βανέσα Βενέτη

Η τρανς ακτιβίστρια, Βανέσα Βενέτη, έκανε γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση.

«Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. (Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή). Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζήτητα, ματώνει η ψυχή μου.

Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδηποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλω κάντε το. Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε», έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας τη φωτογραφία της τρανς γυναίκας.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA