Μία τραγική φιγούρα αποτελεί ο Γιώργος Νίκογλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κοντεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, ενώ την ίδια ώρα η γυναίκα του έχει 74% αναπηρία.
«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» δηλώνει ο καταγγέλλων, Γιώργος Νίκογλου.
Ανέφερε πως από το 2006 έως το 2014 πλήρωνε δόση 700 ευρώ κάθε μήνα, ενώ στο αίτημά του να μειωθεί η δόση δεν ανταποκρίθηκε η τράπεζα.
Σημειώνεται πως η σύζυγος του κ. Νίκογλου έχει 74% αναπηρία.
Όπως είπε ο ίδιος ο διευθυντής της τράπεζας του είχε πει να προσπαθήσει να μπει στο νόμο Κατσέλη, όπως και έγινε, κατέθεσαν τα χαρτιά, ωστόσο η δικαστής έκρινε πως στο μέλλον το ζευγάρι θα βγάλει κέρδη λόγω του καταστήματος οπτικών που διέθετε.
Το κατάστημα του κ. Νίκογλου έκλεισε το 2018 ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και 6 μέρες ως κηπουρός.
«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας» δήλωσε.
Τέλος, είπε πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για 1μιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, κυλούσαν θετικά τα πράγματα, ωστόσο τώρα με τον πλειστηριασμό, «γύρισαν 8-10 χρόνια πίσω».
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 54χρονο που χάνει το σπίτι του λόγω χρεών από τραπεζικό δάνειο, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. μέλη της λαϊκής συσπείρωσης του δήμου Νέαπολης – Συκεών, του δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και του Π.Α.Μ.Ε συγκεντρώθηκαν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα στην συμβολή των οδών Ι. Δραγούμη και Οπλοποιού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τράπεζας να «βγάλει» το σπίτι σε πλειστηριασμό φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και κρατώντας πανό.
Στη συνέχεια μέλη των Επιτροπών μίλησαν με εκπρόσωπο της τράπεζας θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση.