ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες σε Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αγρότες στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας και Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων.

Οι αγρότες όπως τόνισαν οι ομιλητές διεκδικούν για τους πλημμυροπαθείς, να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πολύ πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει ακόμα αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά και δεν αποζημιώνονται, όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια. Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Ακόμη ζητούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα άμεσα αιτήματά τους.
 

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συνομιλεί με τους αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, της περιφερειακής οδού Λάρισας – Βόλου, και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν σπίτια, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκε και ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η πρόταση της Περιφέρειας είναι «να μεγαλώσει η Κάρλα σε εκτάσεις του δημοσίου και να γίνει το κανάλι που να βγαίνει στο Αιγαίο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλημμύρας στο μέλλον και να αρχίσουν οι άνθρωποι να έχουν μία εμπιστοσύνη να ξαναξεκινήσουν τις ζωές τους εδώ. Αν δε γίνει μία τέτοια προσέγγιση υπάρχουν άλλες δύο λύσεις: Η μία λύση είναι να γίνει κάποιος ψαράς ή να εγκατασταθεί κάπου αλλού, πράγμα που εγώ δεν το δέχομαι ούτε το ένα ούτε το δεύτερο…».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Κώστας Τζέλας με δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για πλήρη-άμεση αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, «για να μείνουμε στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA