ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθερά τελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε. σε θέματα ισότητας των φύλων

Σταθερά στην τελευταία θέση βρίσκεται καθηλωμένη η Ελλάδα, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με ζητήματα ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Δείκτη Ισότητα των Φύλων.

Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων είναι ένα εργαλείο για τη μέτρηση της προόδου της ισότητας των φύλων στην ΕΕ, που αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων παρακολουθεί την εξαιρετικά αργή πρόοδο της ισότητας των φύλων στην ΕΕ από το 2010, κυρίως λόγω της προόδου στη λήψη αποφάσεων. Ενώ η ισότητα είναι πιο έντονη σε ορισμένα κράτη μέλη από ό,τι σε άλλα, απέχει πολύ από την πραγματικότητα για όλους σε κάθε τομέα. Οι έμφυλοι κανόνες σχετικά με τη φροντίδα, ο διαχωρισμός των φύλων στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας και οι ανισότητες των φύλων στις αμοιβές εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο δείκτης επιτρέπει στα κράτη μέλη να παρακολουθούν και να συγκρίνουν εύκολα την πρόοδο της ισότητας των φύλων σε διάφορους τομείς στην ΕΕ με την πάροδο του χρόνου και να κατανοούν πού χρειάζονται περισσότερο βελτιώσεις. Διερευνά μεταξύ άλλων τον καταμερισμό της άτυπης φροντίδας των παιδιών και των οικιακών εργασιών μεταξύ γυναικών και ανδρών.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA