ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο

Σκόπιμες και παρελκυστικές κινήσεις της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.

Για περικοπές ύψους 70% κάνει λόγο η ανακοίνωση του σωματείου σε ό,τι αφορά τις μη μισθολογικές παροχές. Εντύπωση προκαλεί πως το υπουργείο Οικονομικών για το σύνολο των εποπτευόμενων οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, έδωσε το πράσινο φως στις Συλλογικές Συμβάσεις, εκτός του Εθνικού Θεάτρου.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εκδικητική συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης και προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη (27/04), ώρα 12.00-14.00. και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν συνέβαινε μετά από μια σειρά σκόπιμων και παρελκυστικών κινήσεων στις οποίες μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Μετά από ένα τετράμηνο κινητοποιήσεων του συνόλου του καλλιτεχνικού κόσμου που είχε πυρήνα και επίκεντρο το Εθνικό Θέατρο, η κυβέρνηση δια του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, αποφάσισε να δώσει τη χαριστική βολή ακόμα και σε όσα οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κατακτήσουν. 

Μετά τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου και την υπογραφή τελικά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τον Ιανουάριο του 2023, αυτή πήρε τον τυπικό δρόμο για τις εγκρίσεις μέχρι την οριστική εφαρμογή της. Ενώ αναρτήθηκε άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας και έλαβε θετική εισήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού προς το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί παρατηρήθηκε η πρώτη κωλυσιεργία των διαχρονικών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Μετά τις αλλεπάλληλες πιέσεις που ασκήσαμε προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είχαμε τη διαβεβαίωση πως «το θέμα έχει
ξεκολλήσει και σύντομα θα λάβουμε τις απαντήσεις με τις απαραίτητες υπογραφές».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA