ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετράλωνα: Επιχείρηση έξωσης σε οικογένεια ανάπηρων με τη βοήθεια των ΜΑΤ

Συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξωση σε μια οικογένεια αναπήρων στα Άνω Πετράλωνα. 

Οι αστυνομικοί έβγαλαν τους ανθρώπους από το σπίτι τους και έβαλαν τα πράγματά τους σε ένα βαν, με την οικογένεια να προλαβαίνει να μαζέψει μόνο μερικές σακούλες από τα υπάρχοντά της. Σημειώνεται πως η σημερινή ήταν η τέταρτη κατά σειρά επιχείρηση έξωσης σε βάρος της οικογένειας, η οποία όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια 74χρονη ανάπηρη γυναίκα και τον 58χρονο γιο της. 

Κάτοικοι της περιοχής, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να εμποδίσουν την έξωση, ενώ επικράτησε μεγάλη ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου, η τοπική του ΚΚΕ και ο Διαρκής Αγώνας.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον «στρατό» που επιστράτευσε με σκοπό να διώξει ανήμπορους ανθρώπους από το σπίτι τους, ενώ καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τιμόδημου και Καλλισθένους ζητώντας να αποχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης έως ότου εκδικαστούν τα αιτήματα της οικογένειας.

Με πληροφορίες από efsyn.gr, 902.gr.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA