ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας: «Να βάλουμε τέλος στην εγκληματική τους πολιτική, η υγεία μας δεν είναι κόστος»

Στην κινητοποίηση όπου συμμετείχαν, σωματεία και φορείς εργαζομένων, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καταγγέλθηκαν «οι εγκληματικές ελλείψεις στα ασθενοφόρα, στο προσωπικό και συνολικά στην Υγεία», καθώς μόνο τις τελευταίες μέρες τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

«Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές» και «Φάρμακα, γιατροί, δωρεάν Υγεία – Τώρα να πληρώσει η εργοδοσία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών.

Μπροστά από το υπουργείο είχαν τοποθετηθεί δύο αγροτικά αυτοκίνητα, επάνω στα οποία υπήρχαν φορεία, καταγγέλλοντας τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, που πέθανε σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

«Οι καρότσες των αγροτικών είναι για τα καρπούζια και όχι για τους ασθενείς» έγραφε χαρακτηριστικά το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Διονύσης Σοφός, συνδικαλιστής διασώστης στα ΕΚΑΒ, Σταύρος Καλαρίτης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), Δήμητρα Σταματέλου, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Μάης Μεντής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής, Μαίρη Αγρογιάννη, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε η απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά οι ανάγκες μας δεν είναι υπηρεσιακές».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA