ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας

Νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα Πέμπτη (9/3) οι φοιτητικοί σύλλογοι, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Αθήνας ήταν για τις 12 το μεσημέρι με τόπο συγκέντρωσης τα Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών.

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους και με συνθήματα όπως «Πάρε με όταν φτάσεις» αλλά και «Ντροπή» απαίτησαν καλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο, ένα ασφαλές σύστημα για τους πολίτες που ταξιδεύουν με αυτό το μέσο μεταφοράς.

Η σημερινή πορεία αποτελεί συνέχεια της χθεσινής, ενώ καλούν την πανεπιστημιακή κοινότητα να στηρίξει τις πορείες τους σε μία συνεχιζόμενη δράση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

Ανάλογα συλλαλητήρια έχουν ανακοινωθεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στις 7 μ.μ..

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, φοιτητές και σπουδαστές. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, στην Καμάρα, και ακολούθησε πορεία σε δύο τμήματα, σε κοντινή απόσταση και στην ίδια διαδρομή, με κατάληξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα, διαμαρτυρίας και έγραψαν ένα σύνθημα με κόκκινη μπογιά στο οδόστρωμα. Το ένα τμήμα της πορείας κατέληξε έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ και το δεύτερο έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA