ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Live – Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη

Την Τρίτη κατέθεσε στην επιτροπή ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν συνέβη το έγκλημα των Τεμπών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών, πρώην υπουργός Μεταφορών επέμεινε στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, κόντρα στις καταθέσεις των εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή, ότι η ύπαρξη του συστήματος ETCS θα ήταν δυνατόν να εμποδίσει το δυστύχημα.

O Κώστας Αχ. Καραμανλής επέμεινε πως «σε ό,τι αφορά λοιπόν αυτά τα συστήματα θέλω να δηλώσω κάτι και να είμαι ξεκάθαρος: Σαφώς και θα συνέβαλαν στην αύξηση της ασφάλειας αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα γιατί και τα συστήματα αυτά ανθρώπους χρειάζονται για να τα χειρίζονται, γιατί για να είναι ασφαλή τα τρένα ακόμα πιο σημαντικό και από όλες τις τεχνολογίες είναι να τηρείται ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας.

Αυτός ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας, σύμφωνα σχεδόν με όλους τους μάρτυρες που πέρασαν από την επιτροπή σας, παραβιάστηκε κατά συρροή το βράδυ εκείνο. Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα και τέτοιες παραβιάσεις του γενικού κανονισμού λειτουργίας καμία ολοκλήρωση της 717 δεν θα μπορούσε να τις υπερνικήσει. Πρέπει επιτέλους, κατά την προσωπική μου άποψη, να ακουστεί και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός και ιδίως οι οικογένειες που τις έπληξε τόσο άδικα αυτή τη τραγωδία, έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA