ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες: Κλείνουν τις Εθνικές Οδούς, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες, από την Νίκαια της Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με συμβολικό αποκλεισμό των Εθνικών Οδών σε πολλά σημεία από την Τετάρτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Στα αιτήματα των αγροτών συγκαταλέγονται το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να παραμείνει στα 7 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, να δοθεί επιδότηση για εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα. Τέλος, οι αγρότες λένε «όχι» στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από μπλόκα από όλη την Ελλάδα και οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα ήταν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά τονίζουν πως είναι απαραίτητο να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA