ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σήμερα η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Σήμερα. Τρίτη 25 Νοεμβρίου, αναμένεται να αλλάξει το Διοικητικό Δυμβούλιο στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπως δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «στόματα που ανοίγουν» και είναι πιθανό να φέρουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» και τόνισε ότι θα είναι «πρόσωπα κύρους». Παράλληλα σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, πιθανόν το μεσημέρι.

«Πήραμε την πολιτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πολεμηθήκαμε και με μια διάταξη που περάσαμε τον Απρίλιο μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣ. Αλλιώς θα κάναμε χρόνια, θα κρατούσε χρόνια η ιστορία αυτή», υποστήριξε.

«Πώς ορίζεται η διοίκηση; Στα σωματεία ορίζεται από το ίδιο το σωματείο, στις ΑΜΚΕ όπως είναι η περίπτωση της Κιβωτού από τους εταίρους της εταιρείας.. Εταίροι στην εταιρεία αυτή ήταν η πρεσβυτέρα και η αδελφή του πατέρα Αντώνιου». Η υφυπουργός εξήγησε ότι η Κιβωτός θα στελεχωθεί με «πρόσωπα κύρους που έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους στην παιδική προστασία, ξέρουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών». «Τι είπαμε; Το κράτος σε έκτακτες περιπτώσεις και προσωρινά μπορεί να παρέμβει όποτε παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των ΑμεΑ» εξήγησε. «Το νόμο ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 ψήφισαν ‘παρών» και η Ελληνική Λύση ψήφισε κατά» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA