ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών: Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κατειλημμένο Εθνικό Θέατρο

Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν το μεσημέρι της Τρίτης οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του κατειλημμένου Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών κόντρα στην υποβάθμιση των πτυχίων τους και συνολικά των εκπαιδευτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στις παραστατικές τέχνες, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές των δραματικών σχολών κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, σήμερα Τρίτη (7/2) με οχηματοπορεία και αύριο (8/2) με 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία.

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

Όπως έχουν εξαγγείλει, σήμερα στις 6 το απόγευμα ξεκινά οχηματοπορεία από το Άλσος Στρατού (parking παλιού θεάτρου Badminton)για να καταλήξει στην κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Αύριο, 8/2, κατεβαίνουν σε 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία, με συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

Σημειώνεται ότι σήμερα προσέφυγαν στο ΣτΕ 18 ιδιωτικές Δραματικές Σχολές και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα 85/2023 με το οποίο εξομοιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών, με αυτά των κατόχων απολυτηρίων του Λυκείου, στον τομέα της σταδιοδρομίας στο Δημόσιο.

Τέλος, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλουν την παραίτηση τους εάν έως αύριο 8/2 -οριακή ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους- δεν υπάρξουν έμπρακτες ενδείξεις ότι θα τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA