ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και ο δήμος Ζωγράφου στον αγώνα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης

Τα πρώτα μέτρα για τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης αποφάσισε ο δήμος Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας, ώστε να συζητηθούν όλες οι παράμετροι και να τεθεί επί τάπητος το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Όπως επισημάνθηκε, η αντικατάσταση του φωτισμού σε όλο τον δήμο με νέους λαμπτήρες LED, που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, είναι καθοριστική και βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση ενέργειας. 

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα δημοτικά κτίρια μετά τις 9 το βράδυ, με τον περιορισμό του φωτισμού στο Δημαρχείο, στο παλαιό Δημαρχείο, στο κτίριο της καθαριότητας και στις βίλες Ζωγράφου και Κοτοπούλη. Προτάθηκε ακόμη η μείωση της χρήσης των κλιματιστικών στις δημοτικές υπηρεσίες και η λειτουργία τους, εφόσον είναι απαραίτητη, μόνο σε χαμηλή κλίμακα.

Ο κ. Θώδας τόνισε ότι αυτά είναι τα πρώτα μέτρα και ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης, ο δήμος Ζωγράφου θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Τέλος, απεύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια μείωσης της ενέργειας, με την ορθή διαχείριση των ηλεκτρικών συσκευών τους. 

POPAGANDA