ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρό «όχι» στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Για άλλη μια Πέμπτη, την τέταρτη στη σειρά, η εκπαιδευτική κοινότητα βρέθηκε και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσει κατά της ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, ενώ ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

Εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και σωματεία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα και πορεία που κατέληξε στη Βουλή, όπου δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα ανθοπωλεία επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Dimitris Kapantais / SOOC

Dimitris Kapantais / SOOC

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, στο ύψος του Πολυτεχνείου, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Dimitris Kapantais / SOOC

Dimitris Kapantais / SOOC

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 1/3 των τμημάτων στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δηλαδή τα 150 από τα 433 τελούν υπό κατάληψη, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν υιοθετεί τη λύση των διαδικτυακών εξετάσεων, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζητά «να εφαρμοστεί ο νόμος».

Aris Oikonomou / SOOC

Aris Oikonomou / SOOC

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εντείνει την συκοφαντία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία και για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη πίεση στις πρυτανικές αρχές και τις διοικήσεις που καλούνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές φοιτητές και προέδρους Φοιτητικών Συλλόγων στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε χθεσινό ψήφισμα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA