ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση φοιτητικής μέριμνας και υλικοτεχνικών υποδομών ζητούν φοιτητές του ΠΑΜΑΚ

Με πορείες και δράσεις εντός των Πανεπιστημίων φοιτητικές ομάδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου 5094/2024, που περιλαμβάνει και τις διατάξεις για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, τον απολογισμό των δράσεων τους κατά τους δύο προηγούμενους μήνες, ενώ αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις τους για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας και υλικοτεχνικών υποδομών Τμημάτων του ΠΑΜΑΚ, καθώς και για τη στελέχωση του πανεπιστημίου με νέες προσλήψεις επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

«Συνεχίζουμε τις συνελεύσεις σε κάθε τμήμα του ΠΑΜΑΚ, με σκοπό την εξειδίκευση των αιτημάτων ανά χώρο και τη μαζικοποίηση των συλλογικών μας διαδικασιών. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων και στην πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ, καθώς και σε εκδήλωση του φοιτητικού συλλόγου από κοινού με καθηγητές και εργαζομένους του Ιδρύματος, την άλλη εβδομάδα», ανέφεραν μέλη της Πανσπουδαστικής που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου του ΠΑΜΑΚ. «Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό ειδικά για το τμήμα της εφαρμοσμένης πληροφορικής, μόνιμες προσλήψεις σε καθηγητές, δωρεάν και ποιοτική σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και καμία σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα», επισήμαναν.

«Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια σταθήκαμε δίπλα στον αγώνα των φοιτητών στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματά τους για δημόσιες και δωρεάν σπουδές», ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΜΑΚ, γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντωνία Ψάλτου.

Την ίδια ώρα μέλη φοιτητικών ομάδων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καμάρας και από εκεί κινήθηκαν μέσω της Εγνατίας προς στο ΑΠΘ, συνεχίζοντας την πορεία εντός του campus.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA