ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Kάθε 45 λεπτά η ΕΛΑΣ δέχεται μία καταγγελία

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, τα οποία κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Δυτική Αχαΐα, ένας άνδρας, διότι απείλησε λεκτικά την μητέρα του για την ζωή της, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, διότι η εν διαστάσει σύζυγός του, υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για απειλές που δέχτηκε τηλεφωνικά από τον κατηγορούμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας άνδρας χθες το βράδυ, στην Πάτρα, διότι ο αδερφός του, με τον οποίο έμεναν μαζί υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για λεκτικές απειλές.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα, ένα ανδρόγυνο, διότι η αδερφή του άνδρα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος τους για απειλή και εξύβριση που δέχτηκε από τον αδερφό της και εξύβριση αντίστοιχα από την σύζυγό του.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στους εισαγγελείς Πατρών και Αμαλιάδας.

Δυο νέες σε Θεσσαλονίκη και Κιάτο

Άλλες δυο καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία– από τις πολλές που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες- καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και στο Κιάτο.

Στην συμπρωτεύουσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνελήφθη ένας 54χρονος γιατί φέρεται να χτύπησε και να απείλησε την σύντροφό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην γυναίκα δόθηκε σχετικό έντυπο υλικό για τις υφιστάμενες δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Η ίδια ενημερώθηκε για την δυνατότητα μεταφοράς της στην ιατροδικαστική Υπηρεσία για εξέταση, για την φύλαξή της σε ειδικό χώρο, αλλά και να της χορηγηθεί panic button.

Στο Κιάτο μια γυναίκα ηλικίας 58 χρόνων κατήγγειλε τον γιό της ηλικίας 36 ετών για ενδοοικογενειακή, ψυχολογική βία ο οποίος στην συνέχεια συνελήφθη.

Kάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που επικαλέιται η ΕΡΤ, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Από τον Ιανουάριο αναφέρθηκαν στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο περίπου 6.500 περιστατικά και η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800, ενώ 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA