ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δομές αρνούνται τη φιλοξενία παιδιού που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά

Επτά απορριπτικές απαντήσεις φέρεται να έχει «εισπράξει» η Εισαγγελία Ηρακλείου από διάφορες δομές ανά την Ελλάδα στο αίτημα της για φιλοξενία του 14χρονου παιδιού, το οποίο κακοποιούνταν σεξουαλικά επί χρόνια από τον σύντροφο της μητέρας τουΤο παιδί παραμένει φιλοξενούμενο σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ εδώ και πολλές ημέρες, περιμένοντας μια λύση.

Η περίπτωση του παιδιού, επαναφέρει στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, σε επίπεδο δομών ή προγραμμάτων, τα οποία θα παρέχουν τον χώρο και τον κατάλληλο μηχανισμό υποστήριξης έστω για την προσωρινή φιλοξενία παιδιών και γενικότερα ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις που παιδιά φιλοξενούνταν σε ένα νοσοκομείο μήνες ολόκληρους. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αλλάξουν και δεν αρμόζουν σε κράτος πρόνοιας.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του 14χρονου παιδιού, η απόρριψη από δομές, για τη φιλοξενία του, είναι τουλάχιστον ανησυχητικές μιας και η φροντίδα του παιδιού δεν μπορεί να ανατεθεί στους βιολογικούς γονείς.

Ο ρόλος της μητέρας ελέγχεται ποινικά, καθώς θα διερευνηθεί κατά πόσο γνώριζε ή όχι ότι το παιδί της κακοποιούνταν σεξουαλικά καθημερινά επί χρόνια από τον 52χρονο σύντροφο της, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πηγές, αν δεν υπάρξει άμεσα θετική απάντηση από κάποια δομή, θα δοθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να κινηθεί δικαστικώς η διαδικασία φιλοξενίας του παιδιού σε μία δομή.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA