ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη γυναικοκτονίας Καρολάιν: Απορρίφθηκε η παραίτηση του Αναγνωστόπουλου από την έφεση, θα οριστούν νέοι συνήγοροι

Ανατροπή στην πρόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να σταματήσει τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά σημειώθηκε πριν λίγο καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που δήλωσε ο κατηγορούμενος από την δίκη και παράλληλα την παραίτηση των συνηγόρων του από την υπεράσπιση του.

Σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η  συνήγορός του και δήλωσε ότι ο 34χρονος πιλότος παραιτείται από τη δίκη, ενώ η ίδια μαζί με τον έτερο συνήγορο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, παραιτούνται από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι απών σήμερα.

Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό  η δήλωση παραίτησης θα έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο. Το δικαστήριο με απόφασή του αποφάνθηκε ότι η παραίτηση δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το στάδιο της δίκης. Έτσι, η έδρα απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε τη πρόοδο της δίκης.

Το δικαστήριο ακόμη αποφασίσε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει τους δικηγόρους που θα διορίσει προς υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου.

POPAGANDA