ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες στο Σύνταγμα ενάντια στην αποφυλάκιση Λιγνάδη και υπέρ του απεργού πείνας, Γ. Μιxαηλiδη

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν χτες στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και φεμινιστικών οργανώσεων για να διαδηλώσουν ενάντια στην αποφυλάκιση του πρωτοδίκως καταδικασμένου για τους βιασμούς δυο ανήλικων αγοριών, Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ από την πορεία δεν έλειψαν τα συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιxαηλiδη, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. 

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΗ αναφέρει: «Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα  έγκλημα. Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη». Και υπογραμμίζει σε άλλο σημείο: «Η απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών. Την ίδια ώρα που αφήνει τον Γιάννη Μιχαηλίδη να αργοπεθαίνει μετά από 52 ημέρες απεργίας πείνας για τους ίδιους ακριβώς εκδικητικούς λόγους, διαχωρίζοντας καταφανώς τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδης, αποφυλακίστηκε χτες με εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ ο αναρχικός κρατούμενος Γ. Μιχαηλίδης, βρίσκεται σήμερα στην 54η ημέρα της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, διεκδικώντας την υφ’ όρον απόλυσή του που δικαιούται βάσει νόμου και άδικα του την στερούν, όπως καταγγέλλει, καθώς ενώ έχει εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση,, την οποία 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA