ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική βία και αυθαιρεσία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν χτες οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με επεισόδια να σημειώνονται ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και σε διαδηλωτές, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι οποίες όπως είναι φυσικό, δεν έμειναν ανεπηρέαστες από το πρόσφατο πολύ σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, με τον πυροβολισμό από αστυνομικό στο κεφάλι, κατά του 16χρονου Κώστα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερα θυροτηλέφωνου, στο οποίο εμφανίζεται ένας αστυνομικός των ΜΑΤ να κρατάει ανοιχτή την πόρτα εισόδου μιας πολυκατοικίας και αφού ελέγχει τον χώρο γύρω του πολλές φορές προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν τον καταγράφει κάποιος φωτορεπόρτερ, πετάει στο εσωτερικό ένα δακρυγόνο.

Η συγκεκριμενη  αυτή κίνηση του αστυνομικού, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς είναι γνωστό πως η χρήση των χημικών σε κλειστούς χώρους τα καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών καθώς οι ουσίες που έχει δεν διαχέονται στην ατμόσφαιρα αλλά παραμένουν στον ίδιο χώρο με τη δράση τους να πολλαπλασιάζεται, ενώ παράλληλα συνιστά ευθεία επίθεση στο δικαίωμα του Ασύλου στην κατοικία.

Σε άλλο βίντεο, επίσης ενδεικτικό του ανεξέλεγκτου τρόπου με τον οποίο δρα η ΕΛΑΣ, φαίνεται μια διμοιρία ΟΠΚΕ να κυνηγάει έναν Ρομά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να προλαβαίνει τον διαδηλωτή και να τον πετάει με δύναμη πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα. Στη συνέχεια ωστόσο, αντί να τον ακινητοποιήσει αρχίζει να τον ξυλοκοπεί με το γκλοπ του αλλά και με κλωτσιές και διαδοχικές μπουνιές.

Στο σημείο σπεύδουν και άλλοι άνδρες της συγκεκριμένης διμοιρίας οι οποίοι επίσης επιτίθενται με μανία στον πεσμένο και ακινητοποιημένπο στο έδαφος άνθρωπο. Μόνο μετά, και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των κατοίκων που έχουν βγει στα μπαλκόνια, οι άνδρες της ΕΛΑΣ του βάζουν χειροπέδες και τον συλλαμβάνουν.

Στο ίδιο κλίμα ανεξέλεγκτης και δυσανάλογης αστυνομικής βίας καταστολής, το απόλυτο χάος επικράτησε επί της οδού Σόλωνος, καθώς η ΕΛΑΣ για άγνωστο λόγο, επέτρεψε κανονικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σόλωνος, στα Εξάρχεια, πριν ολοκληρωθεί η πορεία.

Η αψυχολόγητη αυτή κίνηση, προκάλεσε ένα κομφούζιο μεταξύ των οχημάτων, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ μερικά μέτρα μακριά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι το παρακάτω βίντεο, όπου δείχνει την ομίχλη που είχε σχηματιστεί στην ατμόσφαιρα από τις ρίψεις βομβών μολότοφ και τους οδηγούς εγκλωβισμένους στα οχήματά τους.

Δείτε μερικά ακόμη βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA