ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Οι συμμετέχοντες, τα αιτήματα και οι συγκεντρώσεις

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτή θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην ελληνική περιφέρεια.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της 9ης του Νοέμβρη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στην 24ωρη Γενική Απεργία, καθώς και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ. 
Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το «μάρμαρος» ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της.

Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η αυριανή Γενική Απεργία, είναι απεργία – σταθμός κι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία σε όλα τα MME την Τετάρτη

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημεριδών Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA