SOCIAL MEDIA

Instagram και Twitter μπλοκάρουν τον Κάνιε Γουέστ για αντισημιτικά σχόλια

Οι λογαριασμοί του Κάνιε Γουέστ στο Twitter και στο Instagram έχουν κλειδωθεί εξαιτίας των αντισημιτικών αναρτήσεων του ράπερ, που είναι πλέον νόμιμα γνωστός ως Ye. Ο Κάνιε Γουεστ επέστρεψε στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου κι η πλατφόρμα «κλείδωσε» τον λογαριασμό του ράπερ, ενώ νωρίτερα και το Instagram του επέβαλε περιορισμούς. Και στις δύο περιπτώσεις, ο λόγος ήταν οι αντισημιτικές αναρτήσεις που έκανε.

Eκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Twitter και του Instagram, Meta, δήλωσαν την Κυριακή ότι ο Ye δημοσίευσε μηνύματα που παραβίαζαν τις πολιτικές τους κατά της ρητορικής μίσους.

Ο ράπερ δημοσίευσε ένα σχόλιο το βράδυ του Σαββάτου, που κρίθηκε ως αντισημιτικό, σχολιάζοντας ότι οι άνθρωποι της πλατφόρμας «παίζουν» μαζί του και προσπαθούν να «μαυρίσουν» όποιον δεν συμβαδίζει με την ατζέντα τους. Το tweet αφαιρέθηκε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ράπερ σχολιάστηκε επειδή λάνσαρε ένα t-shirt Με το μήνυμα «White Lives Matter» στην παρουσίαση της συλλογής του στην Εβδομάδα Μόδας των Παρισίων.

Ο ράπερ Σον “Diddy” Κόμπς, ανάρτησε ένα βίντεο στο Instagram λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει το t-shirt κι ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μην το αγοράσουν.

Στο Instagram, ο Ye δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από μια συνομιλία του με τον “Diddy” αναφέροντας ότι ελέγχεται από Εβραίους, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Ο ράπερ δεν θα «άφηνε έτσι» το μπλοκ που του έκανε ο… Μαρκ Ζούκερμπεργκ και φρόντισε να του στείλει ένα μήνυμα μέσω twitter. Πιο συγκεκριμένα, ανάρτησε μια φωτογραφία του από το παρελθόν, που τον δείχνει σε μια «αυτοσχέδια συναυλία» δίπλα στον Μαρκ να κρατάει ένα μικρόφωνο. «Κοίτα αυτό, Μαρκ. Πώς με κλώτσησες έξω από το Instagram. Παλιά ήσουν ο δικός μου», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανανέωσε την προσφορά του για να αγοράσει το Twitter μετά από πολύμηνη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, χαιρέτισε την επιστροφή του Ye στην πλατφόρμα πριν την αναστολή του γράφοντας στο: «Καλώς ήρθες πίσω στο twitter, φίλε μου».

Ο Μασκ έχει πει ότι θα ξανακάνει το Twitter σε ένα «καταφύγιο» ελεύθερης έκφρασης και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς, αν και είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια πώς θα διοικούσε το δίκτυο αν το αναλάμβανε.

Ο Γουέστ έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή πριν από αρκετά χρόνια και έχει μιλήσει δημόσια για τις προβλήματα της ψυχικής του υγείας.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA