SOCIAL MEDIA

Η Κέιτ Μίντλετον ζήτησε «συγγνώμη» για την… πειραγμένη φωτογραφία

Η πριγκίπισσα Κέιτ ζήτησε σήμερα συγγνώμη μετά τη δημοσίευση χθες, Κυριακή, μιας φωτογραφίας, στην οποία η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, διαδόχου στον θρόνο της Βρετανίας, εμφανίζεται μαζί με τα τρία παιδιά τους και την οποία μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναγκάστηκαν να αποσύρουν καθώς έκριναν ότι είχε υποστεί επεξεργασία.

«Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, μερικές φορές κάνω πειράματα με την επεξεργασία. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για τη σύγχυση που προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες», ανέφερε η Κέιτ σε ανάρτησή της στο Χ, την οποία υπέγραψε με το γράμμα «C» (Catherine- «Κ»- Κάθριν).

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσινγκτον με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο –η πρώτη επίσημη μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η Κέιτ τον Ιανουάριο– φαίνεται η 42χρονη πριγκίπισσα, χαμογελαστή, να κάθεται σε μια καρέκλα κήπου ντυμένη με τζιν παντελόνι, πουλόβερ και σκούρο σακάκι, περιστοιχιζόμενη από τα τρία παιδιά της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ουίνδσορ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πριγκιπικού ζεύγους, και συνοδευόταν από ένα σύντομο μήνυμα με την υπογραφή «C»: «Σας ευχαριστώ για τις θερμές ευχές σας και τη συνεχιζόμενη υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους Χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας».

Ωστόσο μια προσεκτική εξέταση έδειξε, μεταξύ άλλων, ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού και της φούστας της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του φερμουάρ στο πουλόβερ της Κέιτ.

Τουλάχιστον τέσσερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων –AFP, Associated Press, Getty Images και Reuters– απέσυραν χθες από την υπηρεσία τους την πρώτη επίσημη φωτογραφία της πριγκίπισσας Κέιτ μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε, λέγοντας ότι η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσινγκτον φαίνεται παραποιημένη.

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA έλαβε την ίδια απόφαση σήμερα το πρωί, λόγω έλλειψης «διευκρινίσεων» από την πλευρά των υπηρεσιών του πριγκιπικού ζεύγους.

Πηγή από το περιβάλλον του παλατιού, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι η Κέιτ ήθελε να αναρτήσει μια ανεπίσημη φωτογραφία της οικογένειάς της για να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, που στη Βρετανία εορταζόταν χθες, Κυριακή, και ότι προχώρησε σε μικρές διορθώσεις.

Αρκετοί παρατηρητές δήλωσαν επίσης έκπληκτοι από την απουσία βέρας στο δάκτυλο της Κέιτ, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, διάδοχο στον θρόνο, το 2011. Η φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον βασιλικό σχολιαστή Πίτερ Χαντ, το θέμα φέρνει σε δύσκολη θέση το παλάτι του Κένσινγκτον, διότι «ο κόσμος τώρα θα αναρωτηθεί εάν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη και να τους πιστεύει» αναφορικά με την υγεία της πριγκίπισσας.

Η διαμάχη αυτή δημιουργεί τον κίνδυνο να επισκιάσει την τελετή στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ για τη σημερινή ημέρα της Κοινοπολιτείας, ένα από τα μεγάλα ετήσια ραντεβού της μοναρχίας: όλα τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αναμένονται εκεί, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Καμίλα και του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA