SOCIAL MEDIA

«Είμαι αηδιασμένη»: Χυδαία και σεξιστικά σχόλια στη φωτογραφία Ιταλίδας Ολυμπιονίκη που κάνει σπαγγάτο με τα μετάλλιά της

Η 28χρονη αθλήτρια Λίντα Τσερούτι έκλεψε την παράσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης κατακτώντας συνολικά οκτώ μετάλλια. Κέρδισε έξι ασημένια μετάλλια και δύο χάλκινα. Από τον ενθουσιασμό της, η Ιταλίδα αθλήτρια πόζαρε – και καλά έκανε – όλο χάρη, ανεβάζοντας μία φωτογραφία που προκάλεσε σάλο στα social media με την αθλήτρια να δέχεται καταιγισμό σεξιστικών σχολίων.

Συγκεκριμένα, η 28χρονη αθλήτρια είχε την ιδέα να ποζάρει στο φακό με το κεφάλι στο έδαφος και τα πόδια της ανοικτά κάνοντας σπαγγάτο. Στα καλογυμνασμένα πόδια της κρέμονταν όλα τα μετάλλια που έλαβε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη.

Η φωτογραφία είχε πάνω από 90.000 likes, ενώ ξεπέρασε τα 5.000 σχόλια. Πολλοί από τους χρήστες ωστόσο στάθηκαν στη πόζα της νεαρής αθλήτριας και προέβησαν σε καταιγισμό σεξιστικών σχολίων κάτω από την ανάρτησή της.

H επίμαχη φωτογραφία που ξεσήκωσε τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της:

Η απάντησή της στα σεξιστικά σχόλια

Η Λίντα Τσερούτι, αρχικά μοιράστηκε ένα screenshot από ορισμένα σχόλια στα ιταλικά το οποίο έγραψε: “Ωραία μετάλλια, αλλά και το διάστημα μεταξύ των μεταλλίων 4 και 5 δεν είναι κακό”. Ένα άλλο σχόλιο, γραμμένο από έναν άλλο χρήστη του Instagram, όπως είπε, έλεγε: “Πολύ καλό… στην πισίνα και έξω”.

Στη συνέχεια η ίδια σχολίασε τα σεξιστικά σχόλια με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο έγραφε:

“Πριν από δύο ημέρες μοιράστηκα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην παραλία όπου πηγαίνω πάντα, εκεί που πραγματοποίησα τα πρώτα μου όνειρα, ένα μέρος που έχει μεγάλη συμβολική αξία για μένα. Η φωτογραφία με δείχνει σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική του αθλήματός μου, ανάποδα και κάνοντας σπαγγάτο μαζί με τα οκτώ μετάλλια που κέρδισα στο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας μου.

Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά.

Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζω σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που κάνουν αστεία που σεξουαλικοποιούν το σώμα μου”.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA