Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Στίγμα Ψυχικής Υγείας, Δημοσιογραφικός Λόγος και Δημοσιογραφική Δεοντολογία»

Η ομάδα του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» σας προσκαλεί στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Στίγμα Ψυχικής Υγείας, Δημοσιογραφικός Λόγος και δημοσιογραφική δεοντολογία» που διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα.
Η συζήτηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στο Facebook.
Στη συζήτηση πρόκειται να παρουσιαστούν:
  • Ευρήματα ερευνών του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» σχετικά με το στίγμα ψυχικής υγείας στα ΜΜΕ.
  • Προτάσεις καταπολέμησης του στίγματος ψυχικής υγείας στον δημόσιο λόγο και τα ΜΜΕ.
  • Προτάσεις συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση σύγχρονων κατευθυντήριων γραμμών με στόχο την αποτροπή αναπαραγωγής του στίγματος ψυχικής υγείας στο δημόσιο λόγο.

 

Πρόγραμμα συζήτησης

Παρουσίαση ευρημάτων του έργου:
  • Στίγμα και δημοσιογραφικός λόγος, Παναγιώτα Φίτσιου, Ψυχολόγος,  Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
  • Προωθούν οι κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας την συμπεριληπτική γλώσσα; Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Τοποθετήσεις:
  • Γεώργιος Πλειός, Πρόεδρος του Τμήματος ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
  • Θεόδωρος Νικολάου, Φωτογράφος/Δημοσιογράφος
  • Γεώργιος Γαβαλάς, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών
  • Μαρίνα Ρήγου, Mέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
Συντονισμός: Αντώνης Μπούγιας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας».


Σημείωση: Για λόγους αποδείξεως της συμμετοχής και αξιολόγησης της εκδήλωσης, θα ληφθούν στιγμιότυπα οθόνης των ομιλητών και των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και θα διατηρηθεί η λίστα συμμετεχόντων, βάσει των στοιχείων σας όπως τα δηλώσετε στην πλατφόρμα. Επίσης, για τους παραπάνω σκοπούς αλλά και για μελλοντική παρακολούθηση των ενδιαφερομένων, το βίντεο της εκδήλωσης θα διατηρηθεί δημοσιευμένο στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων των διοργανωτών.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να επικοινωνήσουν με email στην παρακάτω διεύθυνση: projects@cecl.gr
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA