Για «απαράδεκτη και αήθη επίθεση» προς τον Νίκο Φίλη από την Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση του προς την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
«Σκοτάδι και βούρκος η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την απουσία του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αλλά και της Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπης Τζούφη από τη συζήτηση στη Βουλή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κα Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια», συνεχίζει, τονίζοντας πως «γνωρίζει προσωπικά πως ο Νίκος Φίλης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αδυνατεί ορισμένες ημέρες να παρευρίσκεται στο Κοινοβούλιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κ. Κεραμέως ότι «δε δίστασε όμως να το χρησιμοποιήσει για να αναχαιτίσει – υποτίθεται -τους πολιτικούς της αντιπάλους, να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «επιπρόσθετα, η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την αναπλ. τομεάρχη Μερόπη Τζούφη τόσο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όσο και στην Ολομέλεια» και παραθέτει «για του λόγου το αληθές» το video της τοποθέτησής της σχετικά με το θέμα της επιλογής σημαιοφόρων στα Δημοτικά και την αύξηση των πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.
Σχολιάζει περαιτέρω πως «η κα Κεραμέως συνήθισε στο “one-woman show” των δύο προηγούμενων μηνών, όταν η μοναδική της δραστηριότητα ήταν ο μονόλογος σε προστατευμένα περιβάλλοντα και φιλικά ΜΜΕ» και ότι όμως «σήμερα, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, φανερώνει όχι μόνο μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να «αγιάσει τα μέσα», αλλά και πως πρέπει να πράξει ώστε να διατηρήσει το high-score του point-system αξιολόγησης Υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστεία…».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αναμένει την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την προσωπική και δημόσια συγγνώμη προς τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία και τοποθέτηση της πρώην υφυπουργού Μερόπης Τζούφη». «Οτιδήποτε λιγότερο», αναφέρει, «θα έχει άλλες συνέπειες για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και τη διατήρηση του στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)