Categories: ΚΛΠ

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ αλα κρεμ

Tι χρησιμοποιώ;

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 40 γραμμ. βούτυρο, 8 φέτες χοιρνά σνίτσελ., 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 100 γραμμ. τυρί τριμμένο (της αρεσκείας μας), 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, 120 γραμμ. ζωμό βοδινού (κύβο), 120 ml λευκό κρασί, 350 γραμμ. μανιτάρια κονσέρβας, 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, όταν λιώσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε εκεί τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί. Έπειτα, αναμειγνύουμε το τριμμένο τυρί με την τριμμένη φρυγανιά και πασπαλίζουμε το μίγμα στο κρέας. Μετά ρίχνουμε στο ταψί τον ζωμό και το κρασί. Γύρω από τα σνίτσελ βάζουμε τα μανιτάρια και τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε τα σνίτσελ σε προθερμασμένο φούρνο στου 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Bon appétit!! 

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη