Τι θα χρειαστούμε;
500 γρ. λαζάνια (παραλληλόγραμμα φύλλα), 800 γρ. σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική γιατί είναι πιο γευστική), 800 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα, 500 γρ κρέμα γάλακτος και 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, 200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά βουτυρώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα σάλτσα στη βάση του. Μετά τοποθετούμε σε μια σειρά τα λαζάνια και προσέχουμε να μην αφήσουμε κενό και ρίχνουμε το 1/3 από τα, τυριά, λίγο από τα αυγά, το γάλα και βάζουμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας και το περίπου τα 200 γρ. από τη μεγάλη κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε ακριβώς τα ίδια βήματα μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά. Αφού έχουμε τελειώσει αυτή τη διαδικασία περιχύνουμε τα 250 γρ. της κρέμας γάλακτος. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′ και μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να συνεχίσει το ψήσιμό του για ακόμη 10′. Καλή Όρεξη!!