Tι χρειαζόμαστε;
1 μεγάλο λάχανο, 350 γρ. κιμά, 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, μαϊντανό, ελαιόλαδο. αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο( εάν θέλουμε)
Εκτέλεση:
Ζεματάμε το λάχανο και βγάζουμε τα φύλλα ένα-ένα. Μετά κόβουμε το σκληρό μέρος του φύλλου( να σχηματίζει το κομμένο μέρος ένα τρίγωνο). Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, την ντομάτα, ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, βάζουμε στη μέση των φύλλων τη γέμισή μας και τους τυλίγουμε. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και στον πάτο βάζουμε όσα φύλλα δεν μπορούν να τυλιχτούν, έπειτα βάζουμε έναν έναν τους λαχανοντολμάδες και βάζουμε από πάνω τους ελαιόλαδο και νερό να τους σκεπάζει. Για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμό τους βάζουμε από πάνω ένα πιάτο με μια πέτρα (ή οτιδήποτε άλλο με βάρος) Τέλος, βράζουμε για 20′ και τους αυγοκόβουμε. Bon Appétit!!