Categories: ΚΛΠ

Η συνταγή της ημέρας: Μπαρμπούνια με μουστάρδα στην κατσαρόλα

Tι θα χρειαστούμε;

6 μπαρμπούνια μεγάλα, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 σφηνάκι ούζο, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε με το λάδι χτυπημένο ελαφρώς με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε τα ψάρια να βράσουν στον ζωμό τους. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!!

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη