Categories: ΚΛΠ

Η συνταγή της Εθνικής Επετείου: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Τι χρειαζόμαστε;

Μπακαλιάρο, 1 κουτάκι μπύρα, 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 φέτες ψωμί, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, του αφαιρούμε την πετσούλα και  τον βάζουμε στο νερό να ξαλμυριστεί για αρκετές ώρες και στο ενδιάμεσο πρέπει να αλλάξουμε το νερό του ψαριού τουλάχιστον 2 φορές. Για το κουρκούτι του μπακαλιάρου παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε αλεύρι, την μπύρα μέχρι να χυλώσει και να στέκεται στο ψάρι και μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι. Έπειτα, σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο (εάν θέλουμε μαζί με μαϊντανό για έξτρα γεύση) και μόλις του κουρκούτι πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα τότε είναι έτοιμο.

Για τη σκορδαλιά χρειαζόμαστε ένα multi και ρίχνουμε μέσα το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι την ώρα που αναμειγνύονται τα υλικά έτσι ώστε να απλωθεί το λάδι καλά. Καλή Όρεξη!

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη