Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιές με βοριάδες και κρύο το Σάββατο 24/12

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται το Σάββατο στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, και την Κρήτη, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ενώ παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και την Θράκη γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στέρεας και της Ευβοίας με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου