Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συνέβη στην Ελλάδα»: To Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ντοκουμέντα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Η ουτοπία δεν είναι αυτό που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά αυτό που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Αριάν Μνουσκίν

Μία νέα δράση υπό τον τίτλο «Συνέβη στην Ελλάδα» παρουσιάζει από τις 13 Ιανουαρίου και για μια Παρασκευή κάθε μήνα το Εθνικό Θέατρο, σε επιμέλεια /σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για μια σειρά σκηνικών δράσεων βασισμένων σε ντοκουμέντα από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, η οποία αποσκοπεί να φωτίσει με ποικίλους τρόπους κάποια κομβικά σημεία της πρόσφατης ιστορίας μας, να φέρει στην επιφάνεια πτυχές αμφιλεγόμενες και να αναθερμάνει τη συζήτηση πάνω στην ταυτότητά μας.

Η σειρά «Συνέβη στην Ελλάδα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της πρώτης κρατικής σκηνής που στόχο έχουν να διευρύνουν το ρόλο της και να τονίσουν την παρουσία της εντός και εκτός των «τειχών» της.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). H πρώτη δράση έχει τίτλο «Έλληνες και Φιλέλληνες» (έναρξη 17:30). Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ‘Άννα Μάσχα, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και Γιωργής Τσουρής.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου