Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι βομβιστές της Καλαμάτας και του Μυστρά

Ένας 52χρονος Καλαματιανός και τέσσερις Δραμινοί ηλικίας από 28 έως 34 ετών, κατηγορούνται για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε Καλαμάτα και Μυστρά το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχών είναι η υπογραφή με το δελφικό «Ε» που άφησαν και στα δύο σημεία των εκρήξεων. 

Όπως επισημαίνει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», οι πέντε συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της «Ομάδας Ε», η οποία προσδιορίζεται με τα δύο γράμματα «Ε.Υ» και το σήμα της είναι ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στα σημεία των εκρήξεων.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, η οποία δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, πιστεύουν στον Δία, όχι όμως στο δωδεκάθεο, μιλούν για την απευθείας συγγένεια των Ελλήνων με τους αρχαίους Έλληνες , ενώ στα κείμενά τους καταφέρονται κατά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και είναι εχθρικοί απέναντι στον χριστιανισμό και το Βυζάντιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών 

Ειρήνη Κοντογιάννη

Share
Published by
Ειρήνη Κοντογιάννη