Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα ότι δεν νοείται πως θα υπάρξει κυβέρνηση, η οποία θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης.

Ο κύριος Αβραμόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ελλάδα» και διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι η χώρα δεν είναι μόνη και πως η Ευρώπη είναι δίπλα της. Κατά τη συνάντησή τους υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συμπερασματικά κατέληξαν πως η Ελλάδα πρέπει να χαράξει εθνική πολιτική για τη διαπραγμάτευση. Ο Πρωθυπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν» και υπογράμμισε το γεγονός πως ο κ. Αβραμόπουλος του μετέφερε μήνυμα φιλίας από τον, φίλο της Ελλάδας και Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα προβληματίζεται, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου. Κάτι πρέπει να αλλάξει».

Στις δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και πως η αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει διπλή αλληλεγγύη, τόσο των πολιτών προς τους μετανάστες, αλλά και από την ίδια την ΕΕ προς τις χώρες που βρίσκονται στα όριά της και δέχονται τα κύματα των μεταναστών. Ζήτησε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τις πιέσεις των μεικτών μεταναστευτικών ροών και τόνισε πως συμφώνησε με τον κύριο Αβραμόπουλο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική πολιτική μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Άγγελος Κούλης