Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Mε πορείες ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή τιμούν σήμερα στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πριν 13 χρόνια.

Μαθητές και φοιτητές ξεκινούν τις κινητοποιήσεις της Αθήνας στις 12 στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν επίσης για τον περιορισμό στους εισακτέους στα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την κατάρρευση του ΕΣΥ αλλά και να ζητήσουν Δικαιοσύνη για τους φόνους του Νίκου Σαμπάνη και του Ζακ Κωστόπουλου.

Tο απόγευμα στις 6 μ.μ. στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.  

Με εντολή  της αστυνομίας θα κλείσει από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ όπως κάθε χρόνο θα αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, είναι σε ετοιμότητα για «επιτήρηση στόχων και ελέγχους».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν έγιναν συγκεντρώσεις εξαιτίας κυβερνητικής απαγόρευσης με πρόσχημα το lockdown.

Εξήντα δύο πολίτες που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην περσινή επέτειο στα Εξάρχεια συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διάδοση μεταδοτικής ασθένειας (άρθρο 285 Ποινικού Κώδικα) με την δίκη τους να αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2022, ύστερα από την πρόσφατη αναβολή της.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA