Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής,Ρένα Δούρου, καθώς συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του νησιού, από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ συμβάλει στην υδροδότηση

Η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στη νήσο Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και μετά  από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Διευκρινίσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA